Logeerhuis Woerden

Deeltijdwonen

NUzorg is begin 2013 als eerste in Woerden gestart met een project voor deeltijdwonen. Deeltijdwonen is bedoeld voor jonge mensen die vanwege hun beperking in de toekomst niet volledig zelfstandig kunnen gaan wonen. 

Wat is deeltijdwonen?

Deeltijdwonen wil zeggen dat de jongeren een aantal aaneengesloten dagen per week thuis wonen en op de andere dagen in ons logeerhuis. Hierdoor groeien ze geleidelijk naar een leven buiten het gezin en wordt de zorg minder intensief voor de ouders. Volledige uithuisplaatsing kan daardoor worden uitgesteld. 

Beschermde woonomgeving en begeleiding

De meeste jongeren die NUzorg begeleidt, hebben een autistische stoornis waarvan een aantal met een (zware) verstandelijke beperking. Met deeltijdwonen bieden we ze een beschermde woonomgeving, de begeleiding die ze nodig hebben en de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren voor hun verdere toekomst en zelfstandigheid.

Meer informatie over deeltijdwonen?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw kind en wilt u meer informatie over deeltijdwonen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Hou mij op de hoogte van de ontwikkelingen rond deeltijdwonen in Woerden!

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

Bewust met voeding

Aandacht voor gezonde voeding

Lichaamsbeweging en gezonde voeding zijn de basis van een gezonde leefstijl. Daar besteden we bij NUzorg aandacht aan! We kiezen bewust voor gezonde maaltijden en tussendoortjes. Natuurlijk houden we ook rekening met allergieën en diëten.

Vergoeding uit PGB

Veel activiteiten van NUzorg kunnen worden vergoed uit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Met een PGB kunt u zelf bepalen welke zorg u inkoopt en wie de zorg gaat bieden.